Ingulfskletten ligger i inngangen til Litjnørdalen. Ikke den høyeste toppen, men bratt, spesiell og med god utsikt innover den litt utilgjengelige Litjnørdalen.

Os Turforenings trimkasse er ikke plassert på den høyeste toppen av Ingulfskletten, 1137 moh, men på den lavere, og mer spektakulære toppen som vender ut mot Litjnørdalen. Ca 1055 moh.

Den korteste ruta, Ca 1,0 time rask gange, starter fra Litjnøra bru mellom Narbuvoll og Kvilvangen. Her kan du gå, evnt sykle, ca 1,8 km innover veien inn til den gamle Skalleråsen geitseter som ligger lengst nord i Litjnørdalen. Langs veien kan du bla se kølmila og lavoen hvor Liv Ullmann spilte inn deler av filmen An-Magrit i 1969. Du kan velge om du vil gå opp på sør- eller nordsiden av toppen. Det er ganske bratt og du får uansett smaken av villmark på turen oppover. Når du kommer på toppen vær forsiktig med å gå for langt ut på kanten, det kan være glatt og det er langt med til bunnen av stupet. Det var her reingjeteren Ingulf ifølge historien kjørte utfor på ski og omkom.

Går du oppover på sørsiden av toppen kan du godt velge nordsiden ned att. Her kan du gå i frodige omgivelser langs en idyllisk bekk.
Alternativt så kan turen gå fra Øversjødalsfjellet. Denne ruta er lengre, men vesentlig mindre bratt og mindre ulendt. Her kan du gå på fjellrabber og litt myr hele veien.

ingulfskletten-kart

ingulfskletten-sett-fra-Narbuvoll
Ingulfskletten sett fra Narbuvoll

ingulfskletten-litjnoraBru
Ved Litjnøra bru, mellom Narbuvoll og Kvilvangen, starter veien til den gamle geitsetera som ligger lengst nord i Litjnørdalen. Ca. 1,8 km fra hovedveien inn til setera.

ingulfskletten-litjnoraBru2
Langs veien her ligger Kølmila og lavoen hvor Liv Ullmann spilte inn filmen An-Magrit i 1969

ingulfskletten-villmark
En smak av villmark på turen opp mot toppen på sørsiden.

ingulfskletten-villmark2
Mot toppen fra sør.

ingulfskletten-varde
På toppen med utsikt innover Litjnørdalen.

ingulfskletten-utsikt-geitsetra
Utsikt ned på den gamle geitsetera

ingulfskletten-varde-utsikt
Utsikt mot Narsjøen. Forsiktig! Ikke gå for lang ut på kanten…

ingulfskletten-frodig-bekk
Frodig langs bekken nord for toppen.

ingulfskletten-profil
Snart ned igjen ved utgangspunktet ved Litjnøra bru så kan du se Ingulfskletten i profil.