Elvehøgda

Elvehøgda er fjelltoppen du ser ovenfor hyttefeltet i Hummelfjellet. Det er ingen fast sti opp dit, så regn med en god treningstur, siden det er mye tråkking i lyng og mose.

Den korteste veien er å kjøre til toppen av hyttefeltet. Parker enten ved den litt større parkeringen nesten ved toppen (den som er rett ved toppen av alpinbakken), ellers så finnes det en liten parkeringslomme aller høyst opp på runden i hyttefeltet også.

Ta stien opp til venstre lengst opp i Hyttefeltet. Passer til høyre for hytten som ligger der.

Rett ved denne lille parkeringslommen, kan du følge en sti en liten bit opp. Det ser ut som det er en privat traktorvei til en hytte, men følg denne, og ta stien til høyre for hytta. Du passerer en liten bekk, og kan følge denne stien en ganske bra bit oppover i fjellet. Men etterhvert må du ta av fra stien, ta sikte på toppen, og så bare gå oppover til toppen.
Èn vei er det ca 2,3 km fra hyttefeltet og til toppen av Elvehøgda.

Tydelig sti i begynnelsen fra Hyttefeltet.

Vil du ha litt mer treningstur, kan du parkere ved skitrekket, og gå heis-trasèen opp (ca en kilometer). Fra toppen av heistrasèen, kan du følge sti en liten bit, til den krysser en bekk. Stien fortsetter mot Gråhøgda, så etter du har passert bekken, tar du av fra stien, og sikter deg inn på toppen av Elvehøgda. Denne veien er litt mer slitsom enn fra toppen av hyttefeltet, siden det er mer kratt og busker denne veien. Fra toppen av heis-trasèen, er det ca samme avstand som fra toppen av Hyttefeltet (ca 2,4 km). Så fra parkeringen ved skitrekket, blir det ca 3,4 km til toppen.

Sti i begynnelsen også fra toppen av heis-trasèen

Etterhvert er det mose, lyng og kratt.

Regn med ca 1,5 – 2 timer fra skitrekket til toppen.

God tur!

Trimkassa sitter på varden sammen med trimkasse til Malmleteren (Røros Tur- og løypeforening)

Se Elvehøgda på norgeskart.no

Høydeprofil fra Skitrekket til Elvehøgda (via heis-trasèen)