Tverrfjellet 1241 m.o.h.

Tverrfjellet er en av de nærmeste ”naboene” til Forollhogna. Fjellet er mose- og graskledd helt til topps, og med vid utsikt i alle retninger. Første del av turen går i bjørkeskog og noe myr, deretter snaufjell med gras, mose og kjerr.

Følg Vangrøftdalsveien fra Løvli (bompenger – 60 kr), helt inn til Såttåhaugen. Følg hovedveien hele veien, alle stikkveier er skiltet. Etter parkering har du to muligheter:

1. Fra parkeringsplassen på Såttåhaugen der Vangrøftdalsveien slutter, gå forbi setervollen og ta sti til venstre ned mot elva (Snudda). Kryss elva (her er det inga bru, men kryssing går vanligvis greit med støvler eller høye fjellsko). På andre sida, fortsett nordover inntil du treffer på en tydelig sti (gammel traktorvei), og følg denne. Denne stien går mellom Tverrfjellet og Litjhøgda. Når du nærmer deg, ta av fra stien og gå mot toppen.

2. Parker langs veien ved Åsvollen, gå brua over Snudda og følg stien til saubua på Midttangen. Herfra mot toppen som er godt synlig mot nordvest. Mye saustier i området, men det er ikke sti direkte mot toppen.

OBS: Husk båndtvangen! Mye sau beiter i området.