Ingulfskletten

Ingulfskletten ligger sørøst for Narbuvoll med vid og god utsikt i alle retninger.

Vi anbefaler at du starter turen ved å parkere ved Narbuvoll kirke. Herfra går du ned på Kopparleden, FV 28, og vandrer langs denne i ca 600 meter østover i retning Tufsingdalen. Når du kommer til den siste gården på Narbuvoll, Nyvollen, på venstre side av veien, tar du 90 grader til høyre og kommer inn på en grusvei.

Turen fra Narbuvoll kirke til Ingulfskletten er ca 5,5 km og har en høyd forskjell på ca 400 meter. Turen går på fine veier og stier hele veien. Du kan gjerne gå turen i lette tursko eller joggesko.

Turen opp tar ca. 1,0 time med rask gange, ved normal gange 1,5 time og rolig gange ca 2,0 timer.

Før du starter å gå langs Kopparleden anbefaler vi at du tar en avstikker oppom Narbuvoll skolemuseum som er skolebygget som har vært skole på Narbuvoll fra 1868 til 1955. Skolen sies å være landets minste skolebygg.

En liten avstikker oppom Narbuvoll skole bør du ta deg tid til før turen fortsetter mot Ingulfskletten.

Ved gården Nyvollen tar du av 90 grader til høyre inn på en grusvei.

Grusveien fører til ei hytte. Før en bratt bakke rett før hytta, ca 650 meter fra FV28, tar du til høyre oppover en grasslette som etter noen meter går over til en sterk sti oppover Engådalen.

Etter en liten kilometers vandring på en sterk sti kommer du til ei trimkasse. Like etter denne trimkassa tar du av fra den større stien og holder til høyre på en mindre sti for å unngå en bløt stor myr. Denne mindre stien følger du videre gjennom skogen forbi Engådalsbua og videre mot toppen av Ingulfskletten.

Stien slynger seg gjennom skog av fjellbjørk og snart kommer toppen av Ingulfskletten til syne.

Når du kommer over fjellbjørkskogen vandrer du på tørre fjellrabber og berg helt til topps.

Toppen av Ingulfskletten, 1137 moh med Siksjøen og «Brattkletten», som OS Turforening hadde som topppost i 2016, i bakgrunnen.