Kåsbua

Kåsbua i ligger oppi Ola, på øst-sida av Ol-tangen i Dalsbygda. For de som er minst kjent så kjør først til Smedåskrysset, ta til venstre mot Vangrøftdalen. Kjør så en liten kilometer, over Hångå -brua og ta til høyre mot skilting Ola(Olveien). Noen hundre meter inn den veien står bomkassa (30 kr.)

Bomkassa til Ol-veien

Følg denne veien i ca. 3,5 km. Da kommer det en bratt bakke som heter Olbakken. På toppen av bakken er det ei lita grasslette på venstre side, som er tilordnet for parkering. (veien går for øvrig videre til Litjbakkvollen)

Parkering Olbakken

Fra parkeringa så hold til venstre innover en kombinert traktorvei og sti. Etter snaut 50 m så ta til høyre inn på en sti, ved en liten parkeringsplass, der ligger også en stor stein akkurat ved inngangen til stien. Følg denne stien, over ei bløt myr, forbi en saltstein automat og opp en bratt bakke. På toppen av bakken ligger det to voller på venstre side, som heter Håkonsgjeltvollen og Eggvollen. Følg stien videre oppover langsmed hafella. Her er det flere stier og veier som går oppover, så pass på så det ikke dreier nordover eller vestover på oversiden av Håkonsgjeltvollen.  Stien fortsetter oppover med ei myr på høyre side.  På toppen av bakken så passerer stien i enden på myra. Så går stien videre oppover i tørt terreng. Her oppover er stien veldig godt ryddet og det er snart slutt på alle bakkene! På toppen av bakken så flater det ut og stien går fortsatt i tørt terreng, kun noen små, bløte partier.  Nå er vi nesten oppi fjellbandet, mot nord og på høyre side så ligger Øigjeltfloen og på venstre side på en liten haug ligger Kåsbua.

Bua er åpen og skriv gjerne noen få linjer i bu-boka. Husk å rydd opp når dere forlater bua!

Turen passer for alle aldre og er på ca. 3,5 km t/r

God Tur?

Kåsbua

Se Kåsbua på Norgeskart.no her