Flenskampen

Flenskampen, 1292 meter over havet, ligger nordøst i Os kommune, med nydelig utsikt over Femunden. Dette er en lang tur (ca 19 km tur/retur), så sett av hele dagen til turen!

Fra Os sentrum kjører du riksvei 28 til Tufsingdalen. Sving av før du kommer til sentrum, med skilt mot Grådalen/Røros (rett før kirka i Tufsingdalen).
Kjør litt over 800 meter på denne veien, sving så til høyre (følg merking mot Røros).
Etter knapt 500 meter på denne veien, kommer du til bomvei på venstre side, mot Grådalen.
Du kan betale med Vipps ved bommen (70 kroner for personbil). Kjør 500 meter på denne veien, så kommer du til en liten parkeringsplass, og DNT-skilt for tursti (se bilde nedenfor). Parker her.

Her starter turen. Følg tydelig traktorvei innover, ca 800 meter. Da kommer til et stikryss, ta stien til venstre (skiltet mot Rødtjern, Stortjern og Korstjern, samt DNT-sti mot Langen).

Her er det fin og tydelig sti gjennom skogen, og opp på fjellet. Noen få bløte myrpartier helt opp mot tregrensa, men ellers tørt og fint!

Oppe på fjellet kommer du til flere fine tjønner (vi testet badetemperaturen på veien ned!). I slutten av juni lå det også noe snø igjen enkelte steder, men det var ikke noe problem å krysse.

Etter knappe 6 kilometer fra start, kommer du til et nytt sti-kryss. Her tar du stien mot venstre (merket mot Langen).
I det fjerne ser du dagens turmål, merket med hvit pil på bildet ovenfor.

Stien er godt merket med røde T-er og varder hele veien. Følg DNT-stien helt til du kommer opp i «passet» til venstre i bildet ovenfor. Her tar du av stien, og går mot målet. Litt avhengig av hvor du tar av, er det knappe 1,5 kilometer fra stien og opp til toppen.
Totalt er turen ca 9,5 km lang hver vei.

Kassa står ved «værstasjonen» oppe på toppen. Herifra har du nydelig utsikt over nesten hele Femunden, og bort til Rendalssølen.

Regn med å bruke 3-3,5 time hver vei, og ta med en god nistepakke (som er veldig  fin å nyte på toppen med den flotte utsikten!), og rikelig med drikke. Det går fint å gå i joggesko, men anbefaler fjellsko, slik at du får bedre støtte da det er en del sten å gå i.

Nydelig utsikt over Femunen og mot Store Svukku.