Nybua

Flott turmål for gammel og ung, 6 km èn vei fra Solvang (grendehuset i Narjordet).
Tydelig rødmerket DNT-sti hele veien.
Fra Os sentrum kjører du riksvei 28 østover (rett frem i rundkjøringen i Bekk-krysset).
Etter 12 km kommer du til Narjordet. Sving av mot høyre der det står skilt mot Oddentunet.
Grendehuset Solvang ligger 100 meter fra riksveien, her er det god parkeringplass, og her starter altså turen!
Gå over brua, og sving til venstre etter brua (det henger DNT-skilting mot Narjordet på en lyktestolpe).
Etter ca 900 meter langs denne veien, har du en stor sten på venstre siden av veien med rød T på (DNT-merking). Her svinger du opp til høyre.
Knapt 100 meter opp denne veien, kommer du til en vedplass. Til høyre for vedplassen er det kasse for fiskekort, og ei grind. Gå gjennom grinda, og du starter på den godt merkede DNT-stien oppover skogen.
Etter snaut 2 kilometer fra grinda, nærmer du deg tre-grensa, og kommer til trimkassa «Brattbakken». Her krysser du over den lille bekken, og fortsetter på den tydelige stien oppover mot fjellet.

Det er noen bløte partier, men turen går fint å gå med joggesko! Over myrer er det lagt ut jernbanesviller.

Det er tydelige steinvarder langs stien, og etter 6 km fra start kommer du til turens mål: Nybua! Kassa henger godt synlig på veggen på bua.
Den nye Nybua ble ferdig nå i vinter, og er ei utrolig flott bu. Ytterste rommet kommer til å stå åpent (har vedovn og brisk), mens det innerste rommet er mulig å leie, og har 2 køyesenger og velutstyrt kjøkken med gassovn. Ta kontakt med «Nybuas venner» på Facebook. Det kommer også til å bli offisiell åpning av bua iløpet av sensommeren, følg med!

Alternativ rute

Denne ruta er lengre (9 km èn vei), men hele ruta går på flatfjellet, og altså knapt uten bakker.
Kjør østover fra Os, på toppen av Fossan (svingene ved siden av elva Nøra), ca 3 kilometer fra rundkjøringen svinger du av til høyre til Fjellveien (OBS, bomvei – kan betale med Vipps!). Kjør denne grusveien ca 3,5 km, da kommer du til en liten parkeringsplass på venstre side.

Herifra er det tydlig sti innover flatfjellet. Rett før Else-Maja bu kommer du til et kraftig stikryss, ta til venstre her (ellers kommer du til en bløt myr rett etter bua).

Følg stien, du passerer Jomortens-bua, og etter 9 km er du fremme ved Nybua.